Alabaş İlkokulu
Alabaş Mahallesi Çınar/DİYARBAKIR

VİZYON

Öğrencilerimizin doğuştan veya sonradan kazanılmış yeteneklerini ortaya çıkarmak, onları istek ve ilgilerine göre geliştirmek.

MİSYON

Bizler; idareci, öğretmenler ve okul personelleri, bir bütün olarak 21. yüzyılda çağdaş yaşamın gereklerini yerine getirebilecek beceriler kazanmaları için hiç durmadan çalışacağız

Dokap İlçe 1.´liği Voleybol Minikler İl 4.´sü

Personel servisi mevcuttur.

Uydu İnternet (VSAT)

İl Merkezina Uzaklık:26 km İlçe Merkezine Uzaklık:40 km

Yerleşim Yeri Bilgisi

Alabaş Köyü tam tarihi bilinmemekle beraber uzun zamandır iskâna açık bir yerleşim birimidir. Uzun zamandan beri buraya yerleşen köy halkı Karacadağ’ın daha ileriki kesimlerinden buraya gelmişlerdir. Asıl kaynakları ise Bingöl taraflarındaki yerleşim yerlerine dayanır. Kan davaları, ekonomik sebepler v.s etkenler bu halkı buralara getiren en önemli sebeplerdir. Asıl memleketlerinden ayrılmaları birkaç nesil öncesine dayandırılabilir.